Jessica

Ik denk dat iedere vrouw zich wel eens afvraagt wat ze nou echt wil in haar leven. En misschien dat deze vraag wel gepaard gaat met twijfels. Deze twijfels ervaarde ik, nadat ik voor het eerst in 2011 moeder werd en ook achteraf gezien leefde ik daarvoor al niet het leven waar mijn hart blij van werd.

Meerdere jaren heb ik gewerkt op dienstverlenende functies. Het contact met mensen was wat dit werk voor mij altijd zo leuk maakte. Maar tijdens mijn zwangerschap merkte ik dat ik hier niet meer genoeg voldoening uit haalde en besloot ik bewust te kiezen voor het volledige moederschap. Al snel kwam ik er achter dat dit niet altijd een roze wolk is en kinderen je grootste en soms meest confronterende spiegels zijn.

Nadat ik moeder was geworden van een prachtige zoon die zes weken te vroeg geboren werd, kwam ik in best een diep dal terecht. Het hele moederschap viel me zwaar en ik merkte dat ik hier moeilijk mee om kon gaan en schaamte voelde om deze gevoelens te uiten. Na een tijdje werd er een postnatale depressie geconstateerd en kreeg ik antidepressiva. Na deze pillen drie maanden te hebben geslikt, voelde ik in mijn hele lijf dat dit niet de manier voor mij was. Ik vond het vreselijk om zo afgesloten te zijn van mijn gevoel. Vanaf toen ging voor mij echt een knop om en ben ik per direct gestopt met het slikken van deze pillen en gaan nadenken wat ik echt wilde met mijn leven.
Door in kleine stapjes met mezelf aan de slag te gaan werd duidelijk waar ik behoefte aan had. Zo kwam ook reiki op mijn pad en ben ik inmiddels Reikimaster en gediplomeerd Holistisch Therapeut.

Met het starten van mijn eigen praktijk Reiki-Coaching Jessica heb ik mijn hart kunnen volgen en begeleid ik met veel enthousiasme andere vrouwen om ook hun hartenwens te ontdekken en zo ├ęcht te kunnen doen waar ze gelukkig van worden.

Foetus